Ung Vetenskapssport

Bli medlem i UVS


UVS Ingenjörer
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Ingenjörer

UVS Ingenjörer samlar teknikintresserade unga, anordnar läger inom programmering och föreläsningar. Föreningen verkar även för robotikintresserade och tillhörande tävlingsverksamhet. Engagera dig!

UVS Matematiker
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Matematiker

UVS Matematiker samlar matematikintresserade unga, anordnar årliga matematikläger, tävlingar, och träningar inför den Internationella matematikolympiaden (IMO) med tillhörande kval (Skolornas matematiktävling/SMT).

UVS Fysiker
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Fysiker

UVS Fysiker samlar fysikintresserade unga, anordnar årliga fysikläger och träningar inför den Internationella fysikolympiaden (IPhO) med tillhörande kval (Wallenbergs fysikpris).

UVS Biologer
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Biologer

UVS Biologer samlar biologiintresserade unga, anordnar träningar inför den Internationella biologiolympiaden (IBO) med tillhörande kval (Biologiolympiaden). Engagera dig!

UVS Kemister
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Kemister

UVS Kemister samlar kemiintresserade unga, anordnar kemiläger och träningar inför den Internationella kemiolympiaden (IChO) med tillhörande kval (Kemiolympiaden).

UVS Astronomer
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om UVS Astronomer

UVS Astronomer samlar astronomiintresserade unga, anordnar årliga astronomiläger och träningar inför den Internationella olympiaden i astronomi och astrofysik (IOAA) med tillhörande kval (astronomiolympiaden).

Lingolympiaden
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om Lingolympiaden

Lingolympiaden är en förening som samlar lingvistikintresserade unga och anordnar varje år den svenska uttagningen med samma namn. Vinnarna utgör laget till den Internationella lingvistikolympiaden (IOL).

Kodsport Sverige
Bli medlem
Exempelproblem
Mer info
Om Kodsport Sverige

Kodsport Sverige är en ideell förening som arbetar inom IT, främst programmering och datasäkerhet. De anordnar läger och träningar för Säkerhets-SM, Programmeringsolympiaden och uttagning till IOI, och mycket mer.

Läs mer på www.kodsport.se/

Att bli medlem är helt gratis! UVS är ett förbund av medlemsföreningar. Som medlem i en medlemsförening blir du automatiskt också medlem i förbundet Ung Vetenskapssport. Förbundets viktigaste beståndsdel är dess medlemmar. Det är medlemmarna som är delaktiga i förbundets verksamhet, och det är för medlemmarna som förbundet finns. Fler medlemmar för föreningen är bara bra: vi får bidrag och fler personer får en möjlighet att ta del av vår verksamhet!

Att bli medlem är helt gratis. Som medlem får du ta del av vår verksamhet, rösta på årsmöten och vi kommer även skicka utskick till dig om våra aktiviteter.

Vi får bidrag för personer som är upp till 25 år gamla. Självfallet är du välkommen som medlem även om du är äldre än 25 år!

Jag är medlem! Vad gör jag nu?

Grattis! Du som är medlem kan ta del av våra aktiviteter. Du kommer att få medlemsbrev med information om planerade aktiviteter och andra nyheter. Utöver detta kan du:

  • Gå med i vår discordserver! Här diskuteras tävlingsproblem och möjligheter.
  • Gå på något av våra läger! Information skickas ut i våra medlemsbrev och andra kanaler.
  • Om du gillar UVS får du gärna sätta upp en av våra affischer!
  • Engagera dig! Läs mer nedan.
Skriv ut UVS-affisch

Engagera dig

Att engagera sig ideellt är bland det roligaste och mest givande man kan göra! Vill du hjälpa dig själv och UVS att utvecklas? Grunda ett nytt läger? Ge fler unga chansen att delta i våra aktiviteter? Engagera dig i Ung Vetenskapssport och/eller någon av våra medlemsföreningar! Maila mer än gärna styrelsen om du är intresserad, eller fyll i detta formulär!

Förbundet Ung Vetenskapssport – ett projekt med stöd av MUCF

Ung Vetenskapssport har beviljats projektbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) för att utveckla verksamheten. Detta projekt pågår höst 2023- vår 2024. Projektet syftar till att utveckla förbundet och dess medlemsföreningar till att uppnå kraven för organisationsbidrag för barn och ungdomsorganisationer. Förhoppningen är att förbundet ska kunna söka organisationsbidrag från MUCF redan med 2023 års underlag och behöver för detta bland annat uppnå totalt 1000 medlemmar i medlemsföreningarna - ett mål vi med glädje tar oss an! Att få organisationsbidrag vore ett stort steg i riktningen mot att göra vetenskapssport till ett etablerat koncept i Sverige. Det är även ett steg mot att göra förbundet mer hållbart och långsiktigt när vi växer!

Projektet syftar även till att öka antalet medlemmar i förbundet och dess medlemsföreningar. Projektet finansieras med hjälp av projektbidrag från Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor.

Andra föreningar

Om du gillar Ung Vetenskapssport så finns det många fler föreningar du kanske skulle gilla! Dessa och många fler tips finns på vår resurssida!


Copyright © Ung Vetenskapssport