Image

UVS Matematikläger

Ett nationellt helgläger i matematik och problemlösning för intresserade gymnasieungdomar!

Här finns lägrets inbjudan samt en poster som du gärna får skriva ut och sätta upp på skolan!

Lund 22-25/2 (platser kvar)
Stockholm 18-21/4 (reservlistan öppen)

Om lägret

I vår är det äntligen dags för den tionde upplagan av UVS matematikläger! I år arrangeras två lager, i Lund 22–25 februari, samt i Stockholm 18–21 april. Kommer vi att se dig där?

Matematiklägren riktar sig till elever med ett speciellt intresse för matematik som har viljan att utmanas och utvecklas. De riktar sig främst till gymnasieelever, men högstadieelever som är på gymnasienivå är också tillåtna att delta. Inga djupa förkunskaper krävs! Kom som du är, oavsett om du har tävlat i svåra matematiktävlingar förut eller bara har gjort skolmatte.

Deltagarna kommer att delas in i flera nivåanpassade grupper, så att alla elever ska kunna bli utmanade på den nivå de befinner sig på. Lektionerna kommer att vara indelade efter tävlingsmatematikens fyra huvudområden: algebra, geometri, kombinatorik och talteori.

Förvänta dig bland annat intressanta föreläsningar med kluriga problem, mattebattles samt mycket sociala aktiviteter!

Anmälan

Anmälan är nu stängd för båda upplagorna. Reservlistan är öppen för Stockholmslägret.

Kostnad

Deltagaravgiften för årets matematikläger är 1250 kr. I deltagaravgiften ingår mat, boende och samtliga resor under programmets gång. Deltagare ansvarar själva för resa till och från Lund C respektive Stockholm C.

Tips: Gymnasieskolor kan ofta sponsra resan till och från Lund respektive Stockholm, så hör gärna med din skola! Annars finns möjlighet att söka ekonomiskt stöd från Ung Vetenskapssport, vilket görs i samband med anmälan.

Tider och schema

Lund: 2024-02-22 – 2024-02-25
Stockholm: 2024-04-18 – 2024-04-21

I schemat nedan ser ni den ungefärliga strukturen på lägret. Det varar från torsdagen till söndagen, med föreläsningar och kvällsaktiviteter samt en liten tävling (i formen av en UVS mattebattle) på slutet. Schemat nedan är preliminärt och kan komma att ändras.

Tips: Lägg i detta i din egen kalender genom att trycka på plustecknet!

Arrangörsgrupp

2024 års arrangörsgrupp består av Daniel Nordström, Dennis Cejvan, Harry Zhang, Jiachen Mi, John Enbäck, Kevin Haagensen Strömberg, Klara Bragesjö Björkén, Rickard Mårtensson och Sebastian Westerlund.

Kontakt

Vid frågor kontakta oss på mejl.


Copyright © Ung Vetenskapssport